DEELTIJD CIVIELE TECHNIEK
HBO

Heb jij een zwak voor grond-, water- en wegebouw? Wil jij verzekerd zijn van een mooie toekomst? Civilion biedt de opleiding hbo Civiele Techniek deeltijd.

De voordelen op een rijtje

Betaald leren

(€12,41 per uur vanaf 21 jaar)

Opleiding vergoed

Baangarantie

Groeimogelijkheden

Persoonlijke lessen van

docenten uit het bedrijfsleven

 

30

Laat je contactgegevens achter voor een vrijblijvende telefonische kennismaking

Opleidingslocatie: Hogeschool Arhnem (HAN)

Ontvang jij graag meer informatie over deze opleiding? Meld je via het aanmeldformulier aan voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.

 

CIVILION HBO OPLEIDING

​In de twee jaar durende Associate degree-opleiding (afgekort AD) Civiele Techniek stomen we je klaar voor het (zelfstandig én in teamverband) werken aan technisch complexe, innovatieve bouwkunst.

 

Je gaat één dag per week naar school, waar skills op het gebied van bestuurlijke affiniteit en management je worden bijgebracht. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van jouw technische kennis.

 

Tijdens je opleiding ga je aan de slag om door te groeien naar een technische management- of directiefunctie als uitvoerder, werkvoorbereider of calculator bij een aannemingsbedrijf of ingenieursbureau. Na het afronden van de opleiding ben je in het bezit van een landelijk erkende AD-titel. De AD-opleiding wordt uitgevoerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in samenwerking met Civilion en Bouwend Nederland, Vakgroep Civiele Betonbouw.

ONZE STUDENT AAN HET WOORD:

WERKEN EN LEREN

 

De generieke vakken worden verzorgd door docenten van de HAN en de vaktechnische vakken worden gegeven door de beste professionals in hun vakgebied, uit het bedrijfsleven vanuit Civilion. Hierdoor sluiten de vakken naadloos aan op actuele en toekomstige behoeften in de civiele bouw en kun je de opgedane kennis morgen al toepassen. Middels projectopdrachten werk je aan vaardigheden als het doeltreffend voorbereiden, realiseren, aansturen en beheersen van projecten. Het accent ligt zowel op (nieuwe) marktontwikkelingen als vakinhoudelijke kennis. Ook neem je deel aan interessante en leerzame excursies, georganiseerd door Civilion.

Toelatingseisen

🟦  Mbo-diploma niveau 4 infratechniek, bouwkunde of andere technische richting

🟦  Havo- of vwo-diploma profiel Natuur en Techniek

🟦  Havo- of vwo-diploma Natuur en Gezondheid, met Natuurkunde of NL&T

🟦  Vwo-diploma Economie en Maatschappij, met Natuurkunde

 

Geen passende vooropleiding maar wel overtuigd dat dit dé opleiding voor jou is? Neem dan contact op zodat we de mogelijkheden voor bijscholing wiskunde en natuurkunde op havo-5 niveau met je doornemen.

Van beginner tot professional

"Via Civilion kon ik aan de slag bij BAM Infra Regionaal als junior werkvoorbereider. Op alle projecten heb ik invulling gegeven aan het voorbereidende traject maar heb ik ook gewerkt in de uitvoeringsfase, dit heeft een positief effect op mijn leerproces heb ik gemerkt. Voor mij is het deeltijd studeren de beste manier om mezelf te ontwikkelen. Door het proces van werkend leren herken je de theoretische inhoud beter die aansluit op de praktische bouwwereld. Hierdoor ontwikkel je een dieper en grondiger begrip op zaken. En de kennis uit het bedrijf helpt voor projecten op school. Naast de 32 uur die ik per week werk en de 8 uur op school ben ik 6 tot 12 uur per week bezig met zelfstudie. Een deeltijdstudie vraagt om veel discipline en planningsvermogen voor het zelfstandig werken en leren. En een goede communicatie over de studielast met het leerbedrijf is essentieel. Ik ben blij met mijn keuze om na het mbo door te studeren bij Civilion. Ik heb mijn AD-diploma nu bijna behaald en dan ga ik door voor het bachelordiploma.

— Justin (22), BAM

Over Civilion

Civilion is hèt opleidingscentrum binnen de Civiele Techniek, opgericht door aannemers uit heel Nederland.

 

Bij Civilion komen mensen samen die affiniteit hebben met techniek, die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en verantwoord werken aan het verbeteren van de infrastructuur, watermanagement en energievoorziening in Nederland.

 

Civilion is 30 jaar geleden opgericht voor en door aannemingsbedrijven om ondersteuning te bieden op het gebied van werven, selecteren, coachen en opleiden van vakkundig personeel. Civilion is werken en leren op alle niveaus.

Jaar ervaring in opleiden

30

15.000

Afgestudeerde studenten

80

Aangesloten bedrijven

900

Jaarlijkse cursisten

HOE ZIET DE OPLEIDING ERUIT?

WERKVORMEN
Opdrachten worden zowel zelfstandig als in groepsverband uitgevoerd. Omdat de aansluiting van de opleiding op de praktijk essentieel is, worden de eerste twee studiejaren afgesloten met een projectopdracht. Bij deze projectopdracht wordt opgedane theorie gekoppeld aan de praktijk. Je gaat met je projectgroep aan de slag met ontwerp, calculatie, werkvoorbereiding en realisatie. Hierbij kan het gaan om een brug, sluis of tunnel. Deze opdrachten worden elk jaar ontwikkeld, begeleid en beoordeeld door het civiele bedrijfsleven in samenwerking met Rijkswaterstaat.

EN IN DE BACHELOR?
Een afgeronde AD-opleiding Civiele Techniek vormt dé opstap naar het volgen van de hbo bacheloropleiding Projectmanagement Infra (afgekort PMI). In deze opleiding met de duur van 1.5 jaar ligt de focus op: ‘Waarde creëren met infrastructuur’. De PMI leert je technische inhoudelijke kennis toe te passen in een sterk veranderende bouwsector. Omgevingsmanagement, BIM, System Engineering, Virtual Design & Construct, Asset Management en Value Engineering worden gedoceerd door professionals wiens vak dit is. De verbindende schakel tussen deze vakken is integraal projectmanagement.

PROJECTEN

Waar kom je te werken?

Vanaf dag één ga je aan de slag bij één van de aangesloten 

aannemingsbedrijven in jouw woonomgeving.

Contact

Civilion
Amerikastraat 7-11
5232 BE ‘s-Hertogenbosch

Bel, sms of WhatsApp met Lisanne (studie begeleider) voor meer informatie

Lisanne

Studiebegeleider