(VOORMAN) IJZERVLECHTER
Mbo 3

Wil jij een écht vak leren door middel van te doen in plaats van in de schoolbanken te zitten? Dan is de opleiding van Civilion echt iets voor jou! De open dagen zijn inmiddels gestart. Lijkt dit je iets, meld je dan snel aan. 

De voordelen op een rijtje

€1900-€2900 bruto per maand

Opleiding vergoed

Baangarantie

Groeimogelijkheden

Persoonlijke lessen

Instromen altijd mogelijk

Heel Nederland

 

30

Meld je nu aan voor de open dag

Er zijn nog 4 plekken beschikbaar. De open dagen zijn momenteel wekelijks (online).

Programma

Ontvangst 9.00 uur
Kennismaken
Presentatie ‘opleiding en werken in de Civiele Bouw’
Rondleiding opleidingscentrum
Werkstuk maken
Afronden 12.30 uur

Geen zorgen. Niks staat nog vast. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je uit te nodigen voor onze open dag.

Civilion mbo opleiding

(voorman) ijzervlechter

Civiele betonwerken zijn grote betonnen objecten zoals bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen. Dat deze civiele kunstwerken staaltjes vakmanschap zijn, weet bijna niemand. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen.

Jij kunt die vakman worden!

Bij de erkende mbo-opleiding van Civilion ga je leren en werken tegelijk. Civilion zorgt voor een werkplek bij één van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt. Na elke zes weken werken, volg je vier dagen theorie- en praktijklessen op het opleidingsinstituut van Civilion in ‘s-Hertogenbosch.

MBO STAAL

Civilion biedt de opleiding (voorman) ijzervlechter niveau 3 aan.


Werken en leren in de bouw mét een contract. Dat ga je doen als leerling ijzervlechter. Wat is er mooier dan geld verdienen, naast een opleiding, bij een erkend opleidingscentrum. De bouw staat voor kameraadschap en samen trots zijn op wat je maakt! Je gaat een mooi vak leren en je bouwt mee aan de mooiste projecten van Nederland. Dit kan zijn in de infrastructuur (bruggen, viaducten en sluizen), de woningbouw en de utiliteitsbouw (kantoren, overheidsgebouwen en voetbalstadions). Nadat je jouw diploma ijzervlechter hebt gehaald kan je binnen Civilion meteen doorstromen tot leerling voorman. Je vakkennis wordt dan nóg verder uitgebreid en je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerken en leidinggeven.

WAT GA JE DOEN ALS (VOORMAN) IJZERVLECHTER?
Bij het gieten van beton, moet er wapening worden gebruikt. Beton heeft de eigenschap dat het een hoge druksterkte kan weerstaan, maar vangt geen trekkrachten op die ontstaat door belastingverschillen. Het beton kan hierdoor scheuren of zelfs breken. Door het toepassen van bouwstaal als wapening worden deze trekkrachten opgevangen. In veel van de gevallen zullen staven, korven of netten worden toegepast. Jouw werk bestaat uit het samenstellen van betonstaalconstructies door middel van het verbinden van losse wapeningsonderdelen. Een uiterst secuur en belangrijk werk, waar je skills voor nodig hebt. Wanneer je doorstroomt tot leerling voorman zal je tijdens je werkzaamheden meer verantwoordelijkheden krijgen en wordt de nadruk gelegd op het leidinggeven.

Van beginner tot professional

"Vorig jaar ben ik begonnen bij Civilion, ik zit nu in het tweede leerjaar van de niveau 3 opleiding. Voordat ik hier begon heb ik een aantal banen gehad om te bekijken welk werk mij ligt, maar de juiste baan zat er niet bij.

 

Ik ben naar de open dag van Civilion gegaan en dat beviel me wel. Ik mocht een bouwplaats bezoeken en was toen helemaal overtuigd.

 

Nu werk ik op de Maasvlakte. Wij bouwen daar een brug voor de Rotterdamse haven waar uiteindelijk vrachtwagens en containers over komen te rijden. Erg afwisselend werk. Wat de scholingsweken extra leuk maakt zijn de klasgenoten, het is echt een top klas!"

— Youri (20), Van Hattum en Blankevoort

Over Civilion

Civilion is hèt opleidingscentrum binnen de Civiele Techniek, opgericht door aannemers uit heel Nederland.


Je combineert de mbo-opleiding van Civilion met een werkplek bij één van de beste aannemers. We bieden opleidingen aan op mbo niveau 2, 3 en 4, van leerling betontimmerman tot assistent uitvoerder. Kortom, geld verdienen en (om)scholing in een branche met toekomst!

 

Bij Civilion komen mensen samen die affiniteit hebben met techniek, die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en verantwoord werken aan het verbeteren van de infrastructuur, watermanagement en energievoorziening in Nederland.

 

Civilion is 30 jaar geleden opgericht voor en door aannemingsbedrijven om ondersteuning te bieden op het gebied van werven, selecteren, coachen en opleiden van vakkundig personeel. Civilion is werken en leren op alle niveaus

Jaar ervaring in opleiden

30

15.000

Afgestudeerde studenten

80

Aangesloten bedrijven

900

Jaarlijkse cursisten

Hoe ziet je werkdag eruit?

Of je nu werkt op de bouwplaats of in de wapeningscentrale, jouw werkdag begint om 7.00 uur. Voor jou geen probleem, je bent ten slotte ook lekker op tijd klaar!


Je start met een bak koffie met je collega’s aan het werkoverleg waarna je de opdracht vanaf tekeningen en buigstaat gaat maken. Vandaag staat een betonstaalconstructie voor een brugdek op de planning.
Je werkzaamheden beginnen met het inspecteren van een veilige werkomgeving, goed begin is het halve werk, en sorteren van het benodigde materiaal.

In de wapeningscentrale wordt het betonstaal zoveel mogelijke prefab vervaardigd. Na prefabricering in de centrale hijs je op aanwijzingen van je collega het prefab onderdeel naar de juiste locatie waar het klaarstaat voor transport. De prefab onderdelen op de bouwplaats worden door collega ijzervlechters verder verwerkt in het project.

In de centrale wordt het betonstaal door middel van lasverbinding vervaardigd en op de bouwplaats word het d.m.v. vlechtdraad met elkaar verbonden.

Na een half jaar rijden jij en je vrienden over de brug, zegt een vriend ‘zo wat een enorm ‘ding”. Jij roept trots ‘zonder mij hadden we in het water gelegen, mijn vak houdt Nederland staande’.

Waar kom je te werken?

Vanaf dag één ga je aan de slag bij één van de aangesloten aannemingsbedrijven in jouw woonomgeving.

Contact

Civilion
Amerikastraat 7-11
5232 BE ‘s-Hertogenbosch

Bel, sms of WhatsApp met Jan-Willem (studiebegeleider)  voor meer informatie

Jan-Willem

Studiebegeleider