AANKOMEND UITVOERDER
Mbo 4

Wil jij een écht vak leren door middel van te doen in plaats van in de schoolbanken te zitten? Dan is de opleiding van Civilion echt iets voor jou! De open dagen zijn inmiddels gestart. Lijkt dit je iets, meld je dan snel aan. 

De voordelen op een rijtje

€2100-2500 bruto per maand

Opleiding vergoed

Baangarantie

Groeimogelijkheden

Persoonlijke lessen

Instromen altijd mogelijk

Heel Nederland

 

30

Meld je nu aan voor de open dag

De open dagen zijn momenteel wekelijks (online). Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op voor meer informatie. Geen zorgen, niks is verplicht! 

Programma

  • Ontvangst 10.00 uur

  • Kennismaken

  • Presentatie ‘opleiding en werken in de Civiele Bouw’

  • Rondleiding opleidingscentrum

  • Werkstuk maken

  • Afronden 12.30 uur

Civilion mbo opleiding Aankomend Uitvoerder

Civiele betonwerken zijn grote betonnen objecten zoals bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen. Dat deze civiele kunstwerken staaltjes vakmanschap zijn, weet bijna niemand. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen.

Jij kunt die vakman worden!

Bij de erkende mbo-opleiding van Civilion ga je leren en werken tegelijk. Civilion zorgt voor een werkplek bij één van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt.

In het eerste en tweede schooljaar zijn er zeven scholingsweken waarin de theorievakken aangevuld zijn met het praktijk vak bekistingstechnieken.


In het derde en vierde schooljaar ga je zeven weken naar school waarin het programma bestaat uit theorievakken waarbij gastdocenten uit het bedrijfsleven worden ingezet.

In de gehele opleiding leer je de uitvoering, de werkvoorbereiding en kwaliteitsbewaking van infrastructurele projecten. Deze mbo 4 opleiding is blended ingericht (e-learning en contacturen).

Van beginner tot professional

"Niks is zo mooi als buiten op de bouw werken en iets maken met je handen. Toen de kans voorbijkwam om in de civiele bouw als betontimmerman aan de slag te gaan en tegelijkertijd mijn papieren op mbo 4 tot uitvoerder te behalen, twijfelde ik geen moment.

Mijn doel is om voorman te worden. Mocht ik uiteindelijk toch als uitvoerder aan de slag willen, dan heb ik in ieder geval het juiste papiertje op zak. De afwisseling van werken op verschillende locaties vind ik ook prettig, je komt op zoveel verschillende plekken en leert zo veel nieuwe mensen kennen. In de mbo 4 opleiding heb ik veel geleerd op het gebied van plannen en begroten. "

— Michel (33), Kempenaars

Heb jij het in je om aankomend uitvoerder te worden?

In deze niveau 4 opleiding leer je vanaf de basis het vakmanschap in de Civiele Betonbouw; bekistingstechnieken voor bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Met jouw grote ambitie om verder te groeien ben jij de toekomstige uitvoerder met probleemoplossend vermogen, goede communicatieve vaardigheden, technisch inzicht en organisatorisch vermogen.
In deze opleiding kun je starten zonder ervaring in de branche, zolang het jou aan motivatie en doorzettingsvermogen maar niet ontbreekt!

Naast een flinke affiniteit met de bouw en techniek en een gezonde dosis werklust kom je in aanmerking voor de mbo 4-opleiding wanneer je:


       Diploma vmbo theoretische leerweg
       Diploma havo / overgangsbewijs 3-4 havo
       Diploma mbo niveau 2 of 3

Over Civilion

Civilion is hèt opleidingscentrum binnen de Civiele Techniek, opgericht door aannemers uit heel Nederland.


Je combineert de mbo-opleiding van Civilion met een werkplek bij één van de beste aannemers. We bieden opleidingen aan op mbo niveau 2, 3 en 4, van leerling betontimmerman tot assistent uitvoerder. Kortom, geld verdienen en (om)scholing in een branche met toekomst!

 

Bij Civilion komen mensen samen die affiniteit hebben met techniek, die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en verantwoord werken aan het verbeteren van de infrastructuur, watermanagement en energievoorziening in Nederland.

 

Civilion is 30 jaar geleden opgericht voor en door aannemingsbedrijven om ondersteuning te bieden op het gebied van werven, selecteren, coachen en opleiden van vakkundig personeel. Civilion is werken en leren op alle niveaus

Jaar ervaring in opleiden

30

15.000

Afgestudeerde studenten

80

Aangesloten bedrijven

900

Jaarlijkse cursisten

Hoe ziet je werkdag eruit?

Jouw wekker ging vanochtend vroeg want om 7:00 uur verzamelen jij en jouw collega’s zich altijd in de keet. Eerst nog snel een bak koffie pakken en de voetbalwedstrijd van gisteravond nabespreken, wat speelde Messi weer goed hè!

 

Jullie pakken de bouwtekening erbij en kijken wat er vandaag moet gebeuren. Buiten gaan jullie snel aan de slag met de maatvoering en het in elkaar zetten van de bekisting voor de pijler van het viaduct waar jullie aan het bouwen zijn. Aan het eind van deze werkweek wordt er namelijk beton gestort in de bekisting die jullie hebben gebouwd en is er weer een onderdeel van het project klaar.

 

Na twee maanden rijd je met je vrienden langs het viaduct en zegt een vriend ‘Zó, wat een enorm ‘ding!’. ‘Heb ik aan gebouwd’ zeg jij trots!

Waar kom je te werken?

Vanaf dag één ga je aan de slag bij één van de aangesloten aannemingsbedrijven in jouw woonomgeving.

Contact

Civilion
Amerikastraat 7-11
5232 BE ‘s-Hertogenbosch

Bel, sms of WhatsApp met Jan-Willem (studie begeleider)  voor meer informatie

Ester

Studiebegeleider